СЈЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ ГАРДИСТЕ „ПАНТЕРЕ“

У Прибоју код Лопара данас је одржан помен-парастос испред споменика на коме су уклесана имена 16 бораца Специјалне јединице „Пантери“ који су погинули у одбрани овог краја и Републике Српске 1992. године.

Паљењем свијећа, полагањем цвијећа породице погинулих, саборци, представници Борачке организације Лопара, руководства општине Лопаре одали су почаст јунацима.

Начелник општине Лопаре Радо Савић подсјетио је да је прошле године освештан и откривен споменик у чијој је изградњи учествовала ова мајевичка општина.
„Борци и њихове жртве никада не смију бити заборављени а да приоритет у друштву морају имати породице погинулих, а опредјељење општине Лопаре је да помаже све борачке категорије“, рекао је Савић новинарима.
Он је најавио да ће у наредном периоду општина Лопаре помоћи реконструкцију пута који води ка споменику у засеоку Пањик.
„Данас се сјећамо пуковника Бранка Пантелића али и осталих сабораца који су погинули у одбрани Прибоја, у којој је гарда „Пантери“ одиграла кључну улогу“, рекао је предсједник Предсједништва Борачке организације Лопара Ристо Радић.