ЗАПОСЛЕНО ДВОЈЕ ДЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

Начелник општине Лопаре Радо Савић данас је додијелио рјешење о ступању у стални радни однос за двоје дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске из ове мајевичке општине, те најавио да ће у предстојећим мјесецима запослење добити још једно дијете са високом стручном спремом из поменуте категорије.

“Остало је још 14 дјеце са средњом стручном спремом из реда породица погинулих бораца и у наредном периоду тражићемо рјешења заједно са привредницима са подручја наше општине”, рекао је Савић.

Дипломирани економиста Драгана Јањић захвалила је општини и руководству Борачке организације, истакавши да нису заборављена дјеца погинулих бораца. “Трудом и залагањем оправдаћу добијено повјерење”, рекла је Јањићева новинарима.

Дипломирани економиста Зоран Максимовић рекао је да је обавио приправнички стаж у локалној саомуправи.

“Живим са мајком у породичној кући, мој циљ је да живим у Лопарама и да стекнем породицу, а у томе ми је потпуно подршку дало руководство општине и Борачке организације, јер су ми дали посао и егзистенцију”, рекао је Максимовић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Лопаре Ристо Радић захвалио је руководству Лопара за помоћи борачкој популацији, те истакао да је ова општина једна од ријетких општина која је у потпуности ријешила питања борачких категорија.

Радић, који је и члан Предсједништва Борачке организације Републике Српске, подсјетио је да је општина Лопаре на Форуму бораца Републике Српске који је одржан крајем јуна у Бањалуци добила златну значку Борачке организације Републике Српске за помоћ овој популацији.