СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ

Обиљежавање Дана Републике Српске у Лопарама почело је полагањем цвијећа на споменик “ Јунацима Мајевице”, гдје је одата и пошта свим погинулим борцима у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату са подручја локалне заједнице полагањем цвијећа на споменику погинулим борцима.
Поводом Дана Републике начелник општине Лопаре, Радо Савић, организовао је данас свечани пријем за званице из политичког, привредног, духовног, културног и спортског живота општине и шире регије.
Савић је упутио честитке поводом Данa Републике Српске, присутним на пријему у Центру за културу Лопаре и свим грађанима, уз поруку да треба чувати Републику Српску, радити марљиво и одлучно и градити међусобно повјерење да живот у њој буде бољи и квалитетнији.
„За Дан Републике желио бих најавити капиталне пројекте, који су од великог значаја за нашу општину, прије свега водовод у Лопарама за који постоје обезбјеђена кредитна средства у износу од 1.000.000 КМ. Такође ћемо рјешавати проблем водовода у Прибоју, а радићемо и на изградњи заобилазнице око Лопара, гдје је локална заједница ријешила имовинске односе за које је издвојено око 300.000 КМ из буџета за наведене намјене. Биће настављена и изузетна сарадња са нашом дијаспором “, казао је Савић.
Предсједник Општинске борачке организације Лопаре, Ристо Радић, навео је да борачка категорија данашњи дан доживљава са пијететом према жртвама и са поносом на дјело које је остварено а то је Република Српска.
„Република Српска која значи гаранцију и слободу српском народу с ове стране Дрине“, додао је Радић.
Свечани дио програма припремили су чланови етно хора Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Лопаре, под руководством Јована Радовановића.
У оквиру прославе Дана Републике сутра ће у Центру за културу Лопаре бити организовано потписивање протокола о сарадњи Матице српске и општине Лопаре.
Тим поводом биће уприличен и пригодан дводневни програм.