ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И 31. ГОДИШЊИЦА И ДАН ТРЕЋЕ МАЈЕВИЧКЕ БРИГАДЕ

У Лопарама је обиљежен Митровдан, крсна слава Борачке организације Републике Српске и 31. годишњица и Дан 3. мајевичке бригаде.
У цркви Покрова Пресвете Богородице, након богослужења, је сломљен славски колач.
Парастос погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата је служен испред централног споменика у Лопарама.
“Интензивна борбена дејства на Мајевици су отпочела после напада на Тузланску колону 15. маја 1992. године, а након повлачења Југословенске народне армије, до формирања 3. мајевичке бригаде отпор непријатељу су пружале војне формације организоване у одреде“, рекао је Ристо Радић, предсједник Општинске борачке организације Лопаре.
Он је навео да су припадници наведене бригаде тежишно дјеловали на мајевичком ратишту, а учествовали су на скоро свим ратиштима широм БиХ.
„Наша општина издваја годшње 120.000 КМ из буџета за рад Општинске борачке организације и жеља ми је да то буде и већи износ и да се то троши за потребе наших бораца“, казао је Радо Савић, начелник општине Лопаре.
Он је рекао да ако се буде чувала Борачка организација биће сачувана и Република Српска јер су је борци, заједно са народом створили.
„Данас треба да се присјећамо свих оних који су страдали и дали дијелове тијела за отаџбину, али ово је и дан кад треба да славимо и да будемо поносни што имамо Републику Српску и да све чинимо да је сачувамо и оснажимо“, закључио је Савић.
Након помена, породице и родбина погинулих бораца, саборци и пријатељи, представници Општинске борачке организације Лопаре, представници других борачких удружења и представници структура власти су положили вијенце и цвијеће.