СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН ВИДОВДАН У БОБЕТИНОМ БРДУ

На Видовдан је у Бобетином Брду код Лопара служена литургија у мјесном храму, а потом и парастос, код обновљеног споменика, за погинуле борце и цивилне жртве протеклог Oдбрамбено-отаџбинског рата.
“Посебно је задовољство доћи у Бобетино Брдо, које је данас обновило споменик жртвама из протеклог рата, а једно је од првих села које је подигло споменик”, рекао је Ристо Радић, предсједник Општинске борачке организације Лопаре.
Он је навео да је након помена за шест погинулих бораца и четири цивилне жртве у Бобетином Брду обиљежена крсна слава Војске Републике Српске и Борачке организације Републике Српске – Видовдан.
Радић је истакао да су припадници такозване „Бобећанске чете“ били у саставу 2. батаљона 3. мајевивичке бригаде и учествовали су на мајевичком ратишту и на другим ратиштима широм Републике Српске.
Миленко Ристић, предсједник Скупштине општине Лопаре, је поздрављајући присутне мјештане, у име начелника општине Раде Савића и своје лично име, изразио задовољство што се крсна слава Војске Републике Српске и Борачке организације обиљежава у Бобетином Брду, чиме се од заборава отима сјећање на све погинуле борце који су своје животе дали за одбрану Републике Српске.
„Залагањем Локалне заједнице и Општинске борачке организације, уз вашу велику помоћ, је обновљен споменик, а и све досадашње пројекте смо заједно завршили”, рекао је Ристић.
Вијенце и цвијеће испред споменика погинулим борцима и цивилним жртвама Бобетиног Брда, у протеклом рату, положили су чланови породица погинулих бораца, представници општинске власти, Општинске борачке организације из Лопара, мјесне борачке организације и мјештани.