«

»

May 03

ТАСОВАЦ И ТОЈИЋ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ 30 ГОДИНА ГАРДЕ „ПАНТЕРИ“

Гарда „Пантери“ је важна за општину Лопаре и општинску борачку организацију Лопара и народ Мајевице јер је одиграла важну улогу у одбрамбено-отаџбинском рату на Мајевици. Kолико се Гарда „Пантери“ дала и борила на Мајевици говори чињеница да се и догодила погибија командата „Пантера“ на Мајевици Бранка Пантелића Пантера на брду Пањик у борбама за одбрану Прибоја.
Данас је на обиљежавају 30 година Гарде „Пантери“ присуствовао замјеник начелника општиле Лопаре Горан Тасовац и предсједник предсједништва општинске борачке организације Лопаре Митар Тојић.
„Посебно ми је драго што смо уз помоћ активиста удружења ветерана Гарда „Пантери“, општине Лопаре и Владе Републике Српске асвалтирали пут до самог Пањика и плато испред споменика погинулим гардистима на Пањику код Прибоја“ – истакао је замјеник начелника општине Лопаре Горан Тасовац.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>