У ЛОПАРСКИМ МЈЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ОБИЉЕЖЕН ИЛИНДАН

У Храму Светог пророка Илије у Мртвици служена је литургија, сломљен славски колач и освјештано жито. На Светог Илију, славу цркве, се традиционално служи и парастос за погинуле борце Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице.

У мјесној заједници Козјак на Илиндан се одржавају Козјачки сусрети, али ове године због епидемиолошких мјера манифестација је отказна и одржан је само парастос за погинуле борце у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату из ове мјесне заједнице.

„Мјесна заједница Козјак се интензивно развија на подручју наше општине, када је у питању основна инфраструктура, практично задњих десетак година Козјак је промијенио свој изглед на боље, а изграђен је и споменик, као сјећање и дуг према борцима из ове мјесне заједнице који су положили своје животе за Републику Српску“ – рекао је начелник Лопара Радо Савић.

Код споменика у Мртвици и Козјаку чланови породица погинулих и саборци, делегација општинске борачке организације и општинске власти Лопара положиле су вијенце и цвијеће.