НОВИ ДОМ ЗА ТРИ ДЕМОБИЛИСАНА БОРЦА У ПОРОДИЦИ МАРКОВИЋ


У Мртвици код Лопара завршава се хуманитарна акција за изградњу куће породици Марковић са тројицом браће који су демобилисани борци Војске Републике Српске, а један је и одликован Медаљом за храброст.

Домаћинство Марковића данас су посјетили изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић, начелник Лопара Радо Савић и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић.

Четрдесетшестогодишњи демобилисани борац Горан Марковић захвалио је кабинету предсједника Српске, начелнику Савићу, Борачкој организацији, локалним привредницима, комшијама и свима који су учествовали у изградњи куће.

“Живјели смо у неусловној кући без струје и воде и нови дом пуно нам значи, нико од нас не ради и новца за изградњу нисмо имали”, рекао је Марковић новинарима.

Он је навео да су из њихове породице била четири борца Војске Републике Српске, три брата и отац који је преминуо прије три године, а са синовима живи и мајка Драгица.

Старији Горанов брат Драгомир Марковић /50/ одликован је за ратне заслуге Медаљом за храброст, а најмлађи брат Јевто има 42 године.

Начелник Лопара Радо Савић рекао је новинарима да је за изградњу куће утрошено 18.000 КМ, од чега је из буџета општине издвојено 10.000 КМ.

Савић је најавио да ће код послодаваца ургирати да нађу запослење за браћу Марковић, у складу са њиховим образовањем.

Он је уручио слику са Ликовног сабора “Мајевица 2019” кабинету предсједника Републике Српске у знак захвалности за учешће у пројектима изградње кућа у овој мајевичкој општини.

Изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић рекао је да је за изградњу куће Марковићима у Лопарама из кабинета предсједника издвојено тражених 5.000 КМ и најавио да ће у наредних мјесец дана донирати и материјал за унутрашње уређење, како би кућа била усељива прије зиме.

Драгичевић је подсјетио да је уз помоћ кабинета предсједника Републике Српске у Лопарама раније изграђена кућа за мајку три погинула борца Војске Републике Српске Јоку Миловановић.

Предсједник Борачке организације Миломир Савчић донио је на поклон породици Марковић шпорет и истакао ову акцију као позитиван примјер сарадње и начина рјешавања проблема у заједници.