ОБИЉЕЖЕН ВИДОВДАН У БОБЕТИНОМ БРДУ

У храму Светог апостола Павла у Бобетином Брду код Лопара на Видовдан је служена литургија, а затим и парастос код споменика погинулим борцима и цивилним жртвама протеклог Oдбрамбено-отаџбинског рата.
Ристо Радић, предсједник Општинске борачке организације Лопаре је рекао да је након помена за шест погинулих бораца и четири цивилне жртве у Бобетином Брду обиљежена крсна слава Војске Републике Српске и Борачке организације Републике Српске – Видовдан.
„Припадници такозване „Бобећанске чете“ били су у саставу 2. батаљона 3. мајевичке бригаде и учествовали су највећим дијелом на мајевичком ратишту, али и на другим ратиштима широм Републике Српске“, навео је Радић.
Испред споменика погинулим борцима и цивилним жртвама Бобетиног Брда, у протеклом рату, вијенце и цвијеће су положили чланови породица погинулих бораца, представници општинске власти, Општинске борачке организације из Лопара, мјесне борачке организације и мјештани.
Обиљежавању Видовдана у Бобетином Брду су присустовали Радо Савић, начелник општине Лопаре и Миленко Ристић, предсједник Скупштине локалне заједнице.
Поводом прославе Видовдана на игралишту у Бобетином Брду се игра турнир у малом фудбалу.