ИЛИНДАН ОБИЉЕЖЕН НА МАЈЕВИЦИ

Обиљежавање Илиндана у општини Лопаре је ове године било заступљено у три мјесне заједнице Мртвици, Лабуцкој и Козјаку.
Свечано је било у Мртвици гдје је у Храму Светог пророка Илије служена литургија и сломљен славски колач.
На Светог Илију славу цркве служен је, код обновљеног споменика, парастос за погинуле борце Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице.
Овом догађају су поред челних људи општине Лопаре, начелника Раде Савића и предсједника Скупштине општине Лопаре Миленка Ристића били присутни и предстaвници Општинске борачке организaцијe Лопаре, која је у обнову споменика уложила 2000 КМ.
У храму Светог пророка Илије у селу Лабуцка, код Лопара, на Мајевици, служена је литургија, сломљен славски колач и прослављена крсна слава богомоље.
Прослави славе села и славе храма у Лабуцкој је присуствовао Желимир Нешковић, делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.
На Илиндан се у мјесној заједници Козјак одржавају Козјачки сусрети уз традиционалну шилтеријаду и котлићјаду.
Код споменика погинулим борцима у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату из наведеног села је служен парастос, а освјештана је и зграда мјесне заједнице.
Вијенце и цвијеће испред споменика погинулим борцима села Козјак, у протеклом рату, положили су чланови породица погинулих бораца, представници општинске власти, Општинске борачке организације из Лопара, мјесне борачке организације и мјештани.