Борачка организација општине Лопаре прославила Митровдан

У оквиру обиљежавања 24. годишњице од формирања Tреће мајевичке бригаде и крсне славе Борачке организације Републике Српске у Центру за културу у Лопарама уочи Митровдана одржана је Свечана академија. На Митровдан испред централног спомен обиљежја погинулим борцима од 1992. до 1995. године служен је парастос, положено цвијеће и упаљене свијеће у знак сјећања на 242 погинула борца са подручја Лопара.
„Улога Треће мајевичке бригаде у одбрани Мајевице и цијеле Републике Српске је значајна. Ова бригада одликована је орденом Немањића. У току рата спријечили смо многобројнији тзв. Други тузлански корпус Армије БиХ да заузме овај простор. Жртва бораца мора да се цијени и не смије да се заборави“, рекао је Ристо Радић, предсједник предсједништва ОБО Лопаре.
„Општина Лопаре из буџета издваја одређена средства за рад Борачке организације Лопаре, са ресорним министарством учествовала је у изградњи двије стамбене зграде за породице из ових категорија и стипендира студенте из породица погинулих бораца и РВИ“, рекао је замјеник начелника општине Лопаре, Ранко Тодоровић.