„Ђурђевданске свечаности 2016“

У оквиру обиљежавања манифестације „Ђурђевданске свечаности 2016“ реализован је низ активности:
У СРИЈЕДУ 04.05.2016. године отворена је изложба слика Радослава Радића у холу Центра за културу. Изложено је 38 слика, које су рађене у техници уље на платну.
Након тога промовисана је књига проф. Ђоке Јовића „Занимиљивости-нешто за свакога“. У књизи су подаци из готово свих области људске дјелатности. Затим је одржан културно – забавни програм који су припремиле и организовале васпитно – образовне установе, СПКД „Просвјета“ и Центар за културу и информисање, а све под покровитељством општине Лопаре у препуној сали Центра за културу.
У ЧЕТВРТАК 05.05.2016. године одржана је традиционална улична трка ученика основних и средње школе. У трци су учествовали ученици ОШ „Свети Сава“ Лопаре, ОШ „Вељко Чубриловић“ Прибој, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Корај и СШЦ „Вук Караџић“ Лопаре. Након тога служена је Вечерња молитва у цркви Покрова Пресвете Богородице, а затим је одржана свечана сједница Скупштине општине Лопаре на којој су уручене награде и признања. Уручено је:
7 златних значки: 1. ФК „Слобода Мртвица“ из Мртвице,
2. НВО „ЕКО-Леонардо“ из Прибоја,
3. Влади Брчко Дистрикта,
4. Стипи Еркићу из Лопара,
5. Д.О.О. „Ђокић Метал“ из Мачковца,
6. Др Александру Јовичићу из Бијељине,
7. Протојереју-ставрофору Сави Б. Јовићу из Милиног Села,

4 захвалнице: 1. Анђелку Делићу из Прибоја,
2. Данијели Којић из Бријеста,
3. Драгану Мркајићу – Каји из Бијељине,
4. Николи Костићу из Пељава.
Програм свечане сједнице уприличили су хор „Србадија“ из Бијељине и мецосопран Лидија Јелисић.
У ПЕТАК 06.05.2016. године у цркви Покрова Пресвете Богородице служена је Св. Литургија и ломљење славског колача и након тога литија до споменика у Лопарама гдје је уприличен парастос за 242 погинула војника.
У УТОРАК, 10.05.2016. године начелник општине Лопаре, др Радо Савић уручио је дипломе и захвалнице ученицима и наставницима који су у протеклој години дана остварили најзначајније резултате на општинским, регионалним и републичким такмичењима.